Gyproc plaatsen

gyproc plaatsen

Met gyprocwerken werk je eenvoudig en snel je woning netjes af. Lelijke wanden worden afgewerkt met wandplaten en met plafondplaten ziet je vals plafond er strak en netjes uit. Met gyproc gaan de verbouwingswerken snel en werkt de aannemer wanden en plafonds eenvoudig af. Zo zie je niets meer van lelijke wanden met veel oneffenheden.

Voorzetwanden

Voor het verdoezelen van minder mooie buitenmuren kunnen gipsplaten gebruikt worden. De meest gebruikte materialen om een wand op te trekken zijn gipsblokken, cellenbeton, metselwerk en uiteraard gipskartonwanden en plafonds waarvan Gyproc de bekendste merknaam is.

Toch kan je kiezen uit tal van andere merken om je zolder professioneel af te werken of in te richten. Gipsplaten zijn namelijk ideaal om valse wanden en plafonds te creëren, lelijke plaatsen te verbergen, zelfs in badkamers kunnen ze tegenwoordig geplaatst worden.

De grootste reden hiervoor is dat muren of plafonds uit gipsplaten snel te plaatsen en direct af te werken zijn. Om een Gyproc voorzetwand te plaatsen heb je een smetkoord nodig, Metal Stud-profielen, teksschroeven, schroefpluggen, isolatiemateriaal en gipsplaten. Om een Gyproc scheidingswand te plaatsen heb je een smetkoord nodig, Metal Stud-profielen, spijkerpluggen en schroeven, akoestische isolatie (Isover) en Gyproc gipsplaten.

Gyprocwerken uitbesteden?

U schakelt een gyprocwerker in voor het plaatsen van wanden, scheidingswanden, voorzetwanden, plafonds met verlichting of indirecte verlichting. Na het plamuren of voegen van de gyproc wand kun je deze afwerken Zo kun je gyproc betegelen , schilderen of behangen Door de diverse afwerkingsmogelijkheden wordt gyproc in veel diverse ruimtes gebruikt: de zolder , badkamer , woonkamer, WC, berging, … Met Gyproc kun je je huis snel opnieuw indelen door het plaatsen van scheidingswanden die zijn gemaakt van Gyproc gipsplaten.

Gyproc eigenschappen

U kunt gyproc gebruiken in de meest uiteenlopende projecten: plafonds, scheidingswanden, dakisolatie, enzovoort. Gyproc heeft een dikte van 9,5 mm. Deze Gyproc dikte wordt voornamelijk gebruikt bij de bedekking van muren of plafonds met wat basalere gipsplaten. U kan een voorzetwand of een vals plafond laten plaatsen om bestaande wanden of plafonds bij te isoleren, of kabels en leidingen in weg te werken.

Vrijdragend gyproc plafond

Een vrijdragend gyproc plafond maakt gebruik van metal studs die steviger zijn dan de metal studs die gebruikt worden bij gyproc voorzetwanden. Met het plaatsen van gyproc kunt u valse plafonds of wanden creëren waardoor uw woonruimte een nieuwe indeling en uitzicht verkrijgt. Gyproc is zeer geschikt voor het afwerken van wanden en plafonds, want het is eenvoudig te bewerken.

Op zoek naar een expert in gyprocwerken? Op de website van Klussen Centrale vind je altijd een vakman.

Wat kost een gyproc plafond?

Prijzen gyproc plafond per m2 (incl. plaatsing)
Afgehangen plafond ± €55 – €70
Vrijdragend plafond ± €55 – €70

Gyproc wanden

In geen tijd heb je een scheidingswand of plafond geplaatst met Gyprocplaten. Bij verbouwingswerken en renovatiewerken worden ze gebruikt om nieuwe kamers en ruimtes te creeën met behulp van scheidingswanden [Inspirerend-wonen.be].

Wat kosten gyproc wanden?

Kosten gyproc wanden per m2 (incl. plaatsing)
Voorzetwand ± €25 – €30
Dubbele voorzetwand (2 platen) ± €30 – €35
Scheidingswand ± €40 – €45
Dubbele scheidingswand (2 platen) ± €55 – €60

Aluminium frame

Zowel voor wanden als plafonds wordt een aluminium frame gebouwd waarop de gyprocplaten worden vastgevezen middels specifieke schroeven. Wanneer u op zoek bent naar een snelle en efficiënte manier om uw ruimte te herindelen of nieuwe wanden te plaatsen, werkt u best met gipsplaten [Wikipedia]. Gyproc voorzetwanden : In plaats van een compleet nieuwe wand te maken, kun je met een Gyproc voorzetwand snel een ruimte netjes maken, en daarnaast leidingen en schakelaars in de Gyproc muur monteren voor een prachtige afwerking.

Wat kost de afwerking van gyproc?

Afwerking gyproc prijzen per m2
Gyproc plamuren ± €15 – €30
Gyproc schilderen ± €30
Gyproc behangen ± €10 – €20

Handig:

Overige artikelen: